Szolgáltatások

Szent Katalin Idősek Otthona

Szent Katalin Idősek Otthona
Intézményünk bentlakásos ellátására az ország bármely településéről várjuk a jelentkezőket.

Intézményünk bentlakásos ellátására az ország bármely településéről várjuk a jelentkezőket.
20 átlagos szintű és 3 emelt szintű férőhelyen biztosítjuk az önmagukról gondoskodni nem, vagy csak segítséggel képes ellátottak részére a komplex gondozás nyújtását.


Az intézmény az ellátást igénybe vevők részére a szolgáltatást személyre szabottan, holisztikus szemlélettel végzi - szükség szerinti ápolással - gondozással - mentálhigiénés ellátással, foglalkoztatás biztosításával.
Az ellátás igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője szóbeli vagy írásbeli kérelmére, indítványára történik.


Lakószobáink vizesblokkal, főzőpulttal és nővérhívóval felszereltek.
Az emeleten helyezkedik el a nővérszoba és a társalgó. Utóbbi a csoportfoglalkozások, közös imádkozások helyszíne, és a látogatók fogadására is alkalmas. A folyosón található az akadálymentesített fürdőszoba. Az udvarról pedig 3 lakás nyílik.
Az akadálymentes közlekedést rámpák és lift biztosítják.
A földszinten található az ebédlő, amely nem csupán az étkezések, hanem rendezvények helyszínéül is szolgál.
Az intézmény parkosított, virágokkal díszített, zárt udvarral rendelkezik, melyben jó idő esetén szívesen tartózkodnak lakóink.
A zárdához tartozó kápolna mai is áll, az intézménytől egy ajtó választja el, megkönnyítve ezzel lakóink szentmisére járását.


A Területi Gondozási Központ bentlakásos intézményében a folyamatos szolgáltatást az ápoló, gondozó személyzet biztosítja. Ellátottaink részére teljes körű gondozást, ápolást nyújtunk.
A mentálhigiénés szolgáltatást a szociális és mentálhigiénés munkatárs látja el napi 4 órában. Biztosítjuk a szabadidő kulturált eltöltésének feltételeit. Szellemi és szórakoztató, kulturális tevékenységeket szervezünk és biztosítjuk az ezeken való részvételt lakóink számára.


Térítési díj:
Az átlagos szintű ellátás esetén a személyi térítési díj étkezéssel 7000 Ft./nap/fő, étkezés nélkül 2000 Ft./nap/fő.
Az emelt szintű ellátás esetén személyi térítési díj étkezéssel 7500 Ft./nap/fő, étkezés nélkül 2500 Ft./nap/fő.
Az emelt szintű férőhely elfoglalása előtt egyszeri  hozzájárulás megfizetése szükséges, melynek összege egyszemélyes lakószoba esetén: 4 300 000 Forint,
kétszemélyes lakószoba esetén: 3 500 000 Forint/fő.

Intézményünkben az átlagos szintű ellátást biztosító férőhelyek 50 százalékára a belépési hozzájárulás mértéke 2 000 000 Ft./fő - 2 500 000 Ft./fő.

« vissza

Kapcsolódó képek